Можливо, якби принцеса зі знаменитої казки, яка відчула крихітну горошину крізь масу перин і матраців, спала на сучасному ліжку, то відлежала б усі боки. Сучасні моделі не є надзвичайно м'якими. Навпаки, найбільше цінується пружність ліжка. Актуальним вважається те, яке не просто зручне, але і приносить користь для здоров'я, є ще і функціональним.

Яке ж вибрати ліжко? Розглянемо особливості.

Спочатку слід визначитися з розміром спального місця. Одним їз популярних є ліжко довжиною 200 і шириною 160 см. Любителі простору нерідко вибирають моделі, які мають ширину 180 см. Якщо ви хочете стати володарем ще більшого ліжка, то, швидше за все, його доведеться довго шукати або замовляти.

Звичайно, ви можете заощадити місце в будинку і купити складену модель або диван-ліжко. Але важливо розуміти, що такі меблі не можуть забезпечити достатній рівень комфорту. Нерідко складені ліжка не мають ідеально рівно поверхні.



Важливо грамотно підібрати і каркас меблів. Краще, якщо він буде виготовлений з екологічних матеріалів. Ви можете купити ліжко з якісних ЛДСП або МДФ. У найдорожчих моделях каркас виготовлють з масиву дерева. Зазвичай виробники використовуються тверді, хвойні або модринові породи. У деяких випадках ліжка покривають шпоном дорогих сортів деревини. На особливу увагу заслуговують і корпуси зі сталі. Зважайте на те, що такі ліжка є досить важкими. Їх не так-то просто пересувати по кімнаті.

Зверніть увагу на функціональність ліжка. Особливо актуальним є в тому випадку, якщо ви купуєте всі меблі для спальні окремо, а не комплектом. Місткі тумби, ящик для білизни дозволять розмістити безліч важливих речей (постільні приналежності, інший текстиль).

Зверніть увагу на оформлення спинки. Вона може бути як досить лаконічною, так і навпаки розкішною. Саме узголів'я можна назвати «обличчям» ліжка. Від нього багато в чому залежить оформлення спальні. Узголів'я нерідко обробляють натуральною шкірою, кованими елементами і іншим декором.


Приділіть увагу і основі ліжка. Ще кілька років тому вона представляла собою лист фанери. Сьогодні основа може бути виконана у формі ортопедичної решітки або рейкового дна. Конструкції з пластикових, дерев'яних, металевих ламелей (ребер, рейок, лат, планок) відрізняються максимальною надійністю. Вони забезпечують стабільну підтримку матраца. Крім того, рейкове дно гарантує і вентиляцію основи. Фахівці впевнені, що саме гнучкі пластини з дерева мають оптимальними ортопедичними властивостями. Такі підстави дозволяють хребту зберігати стабільне анатомічно правильне положення. Звичайно, кілька дешевих пластикових ребер не забезпечать хорошу підтримку. А ось якщо ламелей багато, та ще якщо вони виготовлені з міцного, пружного натурального дерева, то ваш сон гарантовано буде не тільки комфортним, але і здоровим. Важливо не забувати, що рейкові підставки «працюють» ефективно тільки разом з ортопедичними матрацами та подушками.

   38783173-gj28ymzphr-W665.jpg  


Сучасність на сторожі комфорту
Зверніть увагу на таке сучасне рішення, як автоматичне або ручне регулювання зміни кута підйому тулуба, голови і ніг. Така опція необхідна для забезпечення оптимальної підтримки частинам тіла, що відрізняються по вазі.

Цікаво, що в двоспальних ліжках сучасні системи можуть бути як єдиними (для всієї основи), так і незалежними (для кожної половини). Незалежні регулювання максимально зручні. Вони дозволяють кожному з подружжя підлаштовувати ліжко відповідно до власних побажань і фізіологічних особливостей.

До речі, за таким же принципом створюються крісла в дорогих автомобілях. Тенденція, що перекочувала в спальні, тільки приживається, але вже користується попитом. Це й не дивно. Кожному хочеться зробити сон максимально комфортним!

Незважаючи на те, що ліжко є найдавнішим предметом інтер'єру, йому не чужі технічні інновації та цікаві впровадження.

Шкіряні ліжка! Вони з'явилися відносно недавно, але також уже користуються популярністю. Ліжко зі шкіри відразу ж стає центральним елементом приміщення, привертає до себе увагу, дозволяє продемонструвати статус власника, його яскраву індивідуальність. Ви завжди зможете вибрати необхідне саме вам колірне рішення.

Хочете, щоб ліжко виглядало оригінально? Виберіть яскравий колір (червоний,
наприклад, або бордо).



Прагнете, щоб спальня залишалася місцем для розслаблення? Підберіть модель в стриманих, пастельних тонах. При бажанні ви зможете купити тумбочки в аналогічному колірному рішенні.

До речі, саме в шкіряних ліжках частіше, ніж в інших, встановлюється підйомний механізм. За відгуками власників таких меблів, вона дійсно не тільки функціональні, красиві, але і зручні. Скільки захоплень отримують одні тільки м'які спинки. Почитати перед сном, подивитися телевізор тепер набагато приємніше. На спинку можна покласти плечі і голову. Одним словом, шкіряні ліжка однозначно заслуговують на увагу. Вони стають яскравим способом самовираження.



Чи плануєте купити шкіряне чи класичне ліжко з натурального дерева, ЛДСП або МДФ? Не забудьте про матрац. Саме він нерідко перетворює ліжко в повноцінне спальне місце, що створює всі умови для комфортного сну і спокійного розслабленого проведення часу. Разом з ортопедичною основою матрац піклується про здоров'я вашої спини, забезпечує правильне положення тіла і позбавляє від ранкового дискомфорту.